Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Χαλοουίν-Halloween

                                       
Με αφορμή την κολοκύθα που ήταν στολισμένη στη γωνιά του φθινοπώρου.
Τη διάθεση της μητέρας του Αισχύλου να φέρει υλικό , να επεξεργαστεί την κολοκύθα και να αφηγηθεί στα παιδιά ένα παραμύθι.
Το παραμύθι  με τη σοφή ελιά, όπου η κολοκύθα ήταν κακιά. (Θελήσαμε να δείξουμε και την άλλη πλευρά της κολοκύθας , σε μια γιορτή που φέρνει στα παιδιά χαρά.)

                                

Έτσι οργανώσαμε τη γιορτή του halloween.
Γιορτή του δυτικού κόσμου. Φωτισμένες κολοκύθες, χαρούμενα φαντάματα , μάγισσες καβάλα σε σκούπες κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους . Παιδιά γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας και οι νοικοκυρές τους προσφέρουν ζαχαρωτά.
                                   

Διακοσμήσαμε το χώρο του νηπιαγωγείου, μιλήσαμε για κάποια παιδιά που ζουν σε άλλες χώρες και που κάνουν μια γιορτή διαφορετική , θυμηθήκαμε το σύνθημά μας "ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ , ανάψαμε τα φαναράκια μας και  είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε το παραμύθι από τη μαμά του Αισχύλου που την ευχαριστούμε πολύ!
                                    

                                     
                                     

                                     


                                       

                                      

                                     

                                      

Μια φορά κι ένα καιρό ένα μικρό φαντασματάκι, ο μικρός Οδυσσέας, ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του, ανέβηκε στην Ακρόπολη των Αθηνών , περιπλανήθηκε στα μουσεία της πόλης, στις γειτονιές της Αθήνας,  στο Μοναστηράκι, το Θησείο.......και τέλος  έφτασε στη Νίκαια και τρύπωσε μέσα στο νηπιαγωγείο μας. Εκεί περνούσε πολύ ωραία με τα παιδιά, μάθαινε κι έκανε ωραία πράγματα.....Οι γονείς του όμως ήταν πολύ ανήσυχοι..... Όταν το βρήκαν...... του υποσχέθηκαν ότι κάθε χρόνο θα το φέρνουν να επισκέπτεται το νηπιαγωγείο. Τώρα όμως έπρεπε να ετοιμαστούν για να γυρίσουν πίσω  στη χώρα τους, τη μακρινή Αμερική.


                                 







  Πριν φύγει κέρασε στα παιδιά το αγαπημένο του φαγητό, που είναι οι κολοκυθοκεφτέδες και τους πρόσφερε ένα ζαχαρωτό με το πρόσωπο του.
Τα παιδιά ενθουσιασμένα υποσχέθηκαν ότι ποτέ δε θα ξαναφοβηθούν τα φαντασματάκια!
                                           

                                          

                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε Ελληνικά, όχι greeklish.