Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2014-2015 σε συνεργασία με άλλα νηπιαγωγεία της Ελλάδας συμμετέχει στο πρόγραμμα national e-twinning.
Το έργο με το οποίο συμμετέχουμε είναι

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΙΑΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΠΟΔΙΑΣ!

ΣΤΟΧΟΣ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΛΑΪΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Αγαπητοί γονείς,

Έχετε στα χέρια σας το εκπαιδευτικό κουτί «Τα παιχνίδια μιας μαγειρικής ποδιάς» που έχει στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά σας με θέματα που αφορούν την υγιεινή διατροφή, αλλά και να ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας. Μέσα στην πάνινη τσάντα θα βρείτε:
Μια υφασμάτινη ποδιά μαγειρικής.
Ανεξίτηλους μαρκαδόρους.
Ένα τετράδιο μαγειρικής.
Ένα CD με τραγούδια για τη διατροφή.
Φακέλους με puzzles που αφορούν τη διατροφή.
Ένα CD με ηλεκτρονικά puzzles.
Μία ξύλινη κουτάλα.
Σας καλούμε μαζί με τα παιδιά σας να συμμετάσχετε στις ακόλουθες εκπαιδευτικές δράσεις:
- Γράψτε πάνω στην ποδιά μαγειρικής μια παροιμία που να έχει σχέση με τα τρόφιμα, το φαγητό, τα αρωματικά φυτά και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε για να μαγειρέψουμε. Κάτω από την παροιμία θα πρέπει να υπογράφει κάθε παιδί με το όνομά του. Μετά κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να τη φορέσει και να το φωτογραφήσετε.
- Συζητήστε με την οικογένειά σας ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό και γιατί. Γράψτε τη συνταγή στο τετράδιο μαγειρικής. Μην ξεχάσετε να σημειώσετε για ποιο λόγο η συνταγή αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια σας.
- Ακούστε το CD με τα τραγούδια για τη διατροφή και μάθετε μαζί με τα παιδιά σας να τραγουδάτε αυτό που σας αρέσει καλύτερα.
- Συνθέστε τα puzzles που υπάρχουν μέσα στους χρωματιστούς φακέλους και μετά βρείτε από το σύνολο των έργων ζωγραφικής που υπάρχουν μέσα στην τσάντα ποιον πίνακα έχετε φτιάξει. Σε περίπτωση που έχετε ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι, μπορείτε να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας το CD με τα ηλεκτρονικά puzzles.
- Τέλος βοηθήστε το παιδί σας να δέσει ένα χρωματιστό νήμα στην ξύλινη κουτάλα που υπάρχει μέσα στην πάνινη τσάντα. Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο και όλη η οικογένεια έχει συμμετάσχει στο παιχνίδι.
Σημείωση: Η τσάντα «Τα παιχνίδια μιας μαγειρικής ποδιάς» θα επιστρέφεται στο σχολείο μετά από δύο ημέρες. Όταν όλα τα παιδιά έχουν ολοκληρώσει τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη μαθησιακή εμπειρία, θα διαβαστούν οι συνταγές στο σχολείο και θα ψηφίσουμε ποια μας αρέσει περισσότερο. Η συνταγή που θα αναδειχθεί η πιο αγαπητή, θα μαγειρευτεί στην τάξη.

Καλό παιχνίδι σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε Ελληνικά, όχι greeklish.