Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
ΔΥΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ
ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ



 Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 το νηπιαγωγείο μας θα επισκεφτεί το "Τρένο στο Ρουφ" και θα παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση "Δύο Ξεροκέφαλες Κουτάλες" από την ομάδα Κοπέρνικος.


                                         ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, με αστείρευτη φαντασία στις αποσκευές της, συνεχίζει το επιτυχημένο ταξίδι της σε συνεργασία με το Τρένο στο Ρουφ της Τατιάνας Λύγαρη, με τη συναρπαστική περιπέτεια «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες», ένα φανταστικό ταξίδι που ξεκινάει με τρένο (φυσικά!) στο φιλόξενο θεατρικό βαγόνι της Αμαξοστοιχίας με τους ηθοποιούς να βρίσκονται ανάμεσα στα παιδιά, να συνομιλούν, να μαγειρεύουν μαζί τους και να τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο γιος ενός αυστηρού βασιλιά με πολλές απαιτήσεις από αυτόν παρά το μικρό της ηλικίας του, σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει. Ο βασιλιάς νομίζοντας ότι μόνος λόγος ήταν το άνοστο και αδιάφορο φαγητό που του προσέφεραν, προσλαμβάνει στην αυλή του, τους δυο καλύτερους μάγειρες του κόσμου. Ο ένας από την Πόλη  και ο άλλος από την Ιταλία. Στόχος τους κοινός να ετοιμάσουν το νοστιμότερο γεύμα για το μικρό πρίγκιπα.
Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει σχεδόν αδύνατη. Οι διαφορές τους τεράστιες και αγεφύρωτες. Και αν και αρχικά νιώθουν εχθρικά ο ένας απέναντι στον άλλον, βλέποντας ότι κανενός η συνταγή δεν έχει ικανοποιήσει τον πρίγκιπα και με την απειλή του αποκεφαλισμού τους από το βασιλιά, ενώνουν τις δυνάμεις τους. Αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!
Αξίες όπως η φιλία, η συνεργασία, η αποδοχή της διαφορετικότητας και ο κοινός στόχος, ξετυλίγονταν ευρηματικά μπροστά μας ενώ για εμάς τους γονείς, η χώρα της σκέψης μάλλον μας έβαζε σε σκέψεις. Πόσο πολύ νιώθουμε και αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες των παιδιών μας; Πόσο καλά ξέρουμε τις επιθυμίες τους; Και πόσο είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτό που έχουμε ονειρευτεί για εκείνα; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε Ελληνικά, όχι greeklish.